אין מה לעשות, מאז ומעולם היה הלחם המזון הבסיסי שלנו. הוא נמצא בכל ארץ וצורותיו מגוונות, החל מהנאן ההודי דרך הבאגטים הצרפתיים ועד לחלות ולפיתות שלנו, ובאמת אפשר להוסיף אותו לכל ארוחה בכל משך היום.
המתכון כאן הוא מתכון ללחם מאוד בריא ומזין, עשוי ממיטב הקמחים המלאים והטעם שלו מאוד עשיר וטוב.
המצרכים:
3/4 כוס קמח חיטה מלאה
1/2 כוס קמח שיפון מלא
1/2 1 כוסות קמח לבן
1/2 1 כפיות מלח
1/2 1 כוסות סובין חיטה
1 כף סוכר (עדיף סוכר חום או דמררה)
1 כף שמרים יבשים
3/4 1 כוסות מים פושרים
ההכנה:
-מנפים את הקמחים יחד לקערת המיקסר, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
-מוסיפים את הסוכר, הסובין והשמרים, מוסיפים את המים ולשים עם וו לישה במהירות נמוכה לפחות 10 דקות. הבצק צריך להתנתק מדפנות הקערה ואם הוא לא, פשוט להוסיף מעט קמח כל פעם עד שהוא נפרד.
-זורים מעט קמח על הבצק ומכסים את הקערה עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה עד שעה וחצי.
-לאחר התפיחה הראשונה, מוציאים את האוויר מהבצק ולשים אותו על משטח מקומח קלות ואז מכניסים אותו לתבנית אפיית לחם מרופדת בנייר אפייה.
-נותנים לבצק להכפיל את נפחו פעם נוספת, הפעם למשך כ-40 דקות ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לכ-50 דקות עד שהקרום מתקשה ונשמע חלול.
-מוציאים מהתנור, מצננים על רשת ואוכלים בהנאה!
טיפים קטנים:
- ניתן להחליף את קמח השיפון המלא בקמח שיפון רגיל או עוד קמח מלא רגיל.
- אם אין מיקסר, אין בעיה ניתן ללוש עם הידיים, פשוט קשה יותר לעבוד ביד עם בצק דביק.
- את סובין החיטה מצאתי דווקא במעדנייה מאחר ולא מצאתי אותו בסופרים הגדולים. הסובין מאוד זול.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה