זהו מתכון לעוגיות עם אגוזי מלך בגרסה טבעונית, בריאה וטעימה להפליא. המתכון מאוד פשוט ולא לוקח יותר מרבע שעה להכין את בצק העוגיות.
העוגיות מכילות המון אגוזי מלך שעשירים בנוגדני חמצון יותר מכל אגוז אחר (למרות שחלק מנוגדני החמצון נעלם באפייה) וידוע גם שאגוזי מלך טובים לבריאות הלב ולהורדת כולסטרול רע. העוגיות האלה גם מעניקות תחושה של שובע אך ללא הכבדות בבטן והם מצוינות כנשנוש בריא או כתוספת לכוס קפה טוב.
העוגיות מכילות המון אגוזי מלך שעשירים בנוגדני חמצון יותר מכל אגוז אחר (למרות שחלק מנוגדני החמצון נעלם באפייה) וידוע גם שאגוזי מלך טובים לבריאות הלב ולהורדת כולסטרול רע. העוגיות האלה גם מעניקות תחושה של שובע אך ללא הכבדות בבטן והם מצוינות כנשנוש בריא או כתוספת לכוס קפה טוב.
מצרכים:
1 כוס קמח
1 כוס אגוזי מלך (רצוי טחונים גס עד עדין)
100 גרם מרגרינה לאפייה בטעם חמאה
1/4 כוס סוכר
כף דבש
שקית סוכר וניל
חצי בננה
2 כפות מים
הכנה:
- מערבבים את המרגרינה, הסוכר וסוכר הוניל יחד עד לקבלת עיסה אחידה.
- מוסיפים את הקמח (מנופה), הבננה, הדבש, המים ואגוזי המלך ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. חשוב לא ללוש את הבצק יתר על המידה אחרת העוגיות יאבדו את פריכותן.
- יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומשטחים אותם על נייר אפייה במרחק זה מזה ותוקעים באמצע כל עוגיה חצי אגוז מלך.
- מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך עשרים דקות.
- מצננים ונהנים!
- מוסיפים את הקמח (מנופה), הבננה, הדבש, המים ואגוזי המלך ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. חשוב לא ללוש את הבצק יתר על המידה אחרת העוגיות יאבדו את פריכותן.
- יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומשטחים אותם על נייר אפייה במרחק זה מזה ותוקעים באמצע כל עוגיה חצי אגוז מלך.
- מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך עשרים דקות.
- מצננים ונהנים!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה