דפים

יום שישי, 29 במרץ 2013

מתכון מרק דלעת טבעוני וטעים

זהו מתכון מאוד פשוט וקל להכנה עם תוצאות מדהימות.
הדלעת מאוד בריאה ומזינה וזהו מרק קל ומרענן ועם טעם יוצא מן הכלל.

המצרכים:

1 בצל בינוני
4 גזרים
4 מקלות סלרי
1 ק"ג דלעת
1/2 כפית טימין
חופן של פטרוזיליה
מלח ופלפל

ההכנה:

- חותכים את הבצל לחתיכות קטנות ומזהיבים עם מעט שמן על אש בינונית.
- מקלפים ופורסים את הגזר ומוסיפים לבצל.
- שוטפים וחותכים את מקלות הסלרי (ללא העלים) ומוסיפים גם אותם לסיר.
- חותכים את הדלעת לקוביות ומוסיפים לסיר. ממשיכים לבשל ולבחוש לעוד כשלוש דקות.
- מפזרים את הטימין, המלח והפלפל (לפי הטעם) ומוסיפים מים עד לכיסוי הירקות (כ 2-3 כוסות).
- מגבירים את האש לאש גבוהה ומחכים לרתיחה ואז מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
- נותנים למרק להתבשל כשעה עד שעה וחצי ואז בודקים שהירקות התרככו (במיוחד הגזר והדלעת).
- בעזרת בלנדר מוט מרסקים את הכל למרק אחיד (אפשר גם עם ממחה ידני) וממשיכים לבשל לעוד כעשר דקות.
- חותכים את הפטרוזיליה דק, מוסיפים לסיר ומערבבים היטב.
- טועמים, מתקנים תיבול ובתיאבון!




טיפים קטנים:

- אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה או לשחק עם כמויות הירקות - כמעט הכל הולך!
- להיזהר עם הטימין - יש לו טעם חזק ויותר מדי ממנו יגנוב את כל ההופעה.
- אם רוצים מרק דליל יותר אפשר להוסיף עוד מים עד לתוצאה רצויה.

אין תגובות: