יום שלישי, 14 במאי 2013

גבריאל מציג: עוגת שבועות טבעונית ופיצוצית!

חג השבועות, חג החלב והגבינות, מהווה אתגר לא קטן לטבעונים ולרגישי הלקטוז שבינינו ולכן יצאנו אני וגבריאל ל"מסע אלטרנטיבי" של הכנת עוגה לשבועות שלא כוללת מוצרי חלב או ביצים. מצאנו מתכון מעולה מהבלוג www.sivfood.com והחלטנו שגבריאל יכין את העוגה לבדו, מלבד מעט עזרה בחלקים המסוכנים (כמו הפעלת המיקסר ומזיגת שוקולד רותח). אז הנה לפניכם, שלב אחר שלב, הכנת עוגת ביסקוויטים טבעונית לשבועות מאת גבריאל וונדט:

המצרכים:

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 קופסא של שמנת צמחית
1 כוס חלב סויה
1 חבילה ביסקוויטים פתי בר
כוס מים רותחים בה מומסות 2 כפיות קפה נמס

לציפוי:
1 חבילה שוקולד מריר (100 ג')
2 כפות חלב סויה



ההכנה:


1. לקערת המערבל שופכים את האינסטנט פודינג, שמנת וחלב סויה ומקציפים יחד לקצפת אחידה.



        



2. טובלים את הביסקוויטים בקפה ומסדרים בתבנית, שמים שכבה של קצפת על הביסקוויטים ואז עוד שכבת ביסקוויטים ועוד שכבת קצפת.






3. ממיסים 2 כפות של חלב סויה עם השוקולד ומוזגים על העוגה. מצננים במקפיא כשלוש שעות ואז עוד 4 שעות לפחות במקרר. בתיאבון!











אין תגובות: